چکونگی رسم کانال در نمودار ها
همانطور که میتوانیم برای رشد یا نزول و حتی حالت خنثی یک سهم خط روند ترسیم کنیم میتوانیم با ترسیم چند خط روند یه کانال رسم کنیم.
چگونه کانال را رسم کنیم؟
برای رسم یک کانال کافی هست که در حالت ایدهآل مجموعهای از نقاط حمایت با مقاومت که در یکروند خاص در حال حرکت هستند را به کمک کانال تعیین و به یکدیگر وصل کنیم.
همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید، برای رسم کانال از به هم وصل کردن یکسری نقاط که در یک خط حمایت و در یک خط مقاومت هستند، میتوانیم آن را رسم کرده و از سابقه سهم برای پیشبینی آینده سهم استفاده کنیم. در این حالت اگر قیمت در کانال قرار داشته باشد، حد بالا و پایین کانال بهعنوان مقاومت و حمایت سهم حساب میشوند. هر چه تعداد برخورد به دو طرف کانال بیشتر باشد، آن کانال معتبرتر و مهم است و هر چه این کانال افقیتر باشد، معتبرتر خواهد بود.
خط کانال
خط کانال یا به اصطلاح خط برگشت، حالت مفید دیگری از تکنیک خط روند است. با اوقات روند قیمت بین دو خط موازی (خط روند اصلی و خط کانال) شکل می گیرد. – وقتی چنین کانالی به وجود بیاید و تحلیل گر از وجود آن آگاه شود می تواند نتایج مفیدی از این مطلب به دست آورد.
رسم کردن خط کانال نسبتا ساده است در روند صعودی (شکل ۴-۱۶ – الف را ببینید). ابتدا خط روند اصلی را در امتداد نقاط پایینی روند رسم کنید. و سپس یک خط نقطه چین از نقطه اول بالایی (نطقه ۲) موازی با خط روند رسم کنید. این دو خط در حرکت صعودی خود به سمت راست تشکیل یک کانال را می دهند. اگر موج صعودی بعدی به خط کانال رسید و برگشت (در نقطه ۴) یعنی اینکه احتمالا کانال وجود دارد. هنگامی که قیمت به خط روند اصلی باز می گردد احتمال وجود کانال بیشتر است. همین موضوع درباره روند نزولی، البته در جهت مخالف صادق است (شکل ۴-۱۶ -ب را ببینید).
ارزش چنین موقعیت هایی از همان نگاه اول پیداست. خط روند اصلی می تواند برای ورود به بازار و خرید به کار برود و خط کانال می تواند به عنوان منطقه فروش لحاظ شود. معامله گران پرریسک از خط کانال به عنوان زمان ورود به بازار در جهت مخالف روند استفاده می کنند.
نمونه ای از کانال روند است.ابتدا خط روند اصل رسم شده است.(بین نقاط 1 و 3) خط کانال (خط نقطه چین)باید در اولین نقطه بالاییروند یعنی نقطه2 رسم گرددکه با خط رونداصلی موازی است.
کانال روند کاهشی
ملاحظه می کنید که چطور قیمت بین نقاط بالایی و پایینی کانال در مدت 25 سال نوسان کرده است.در سالهای 1987 و 1989 و 1993 قیمت به سقف یا به خط بالای کانال برخورد کرده و در سال 94 قیمت به کف کانال رسیده است.
در مورد روندهای اصلی هرچه کانال به مدت طولانی تری حفظ شود (و تعداد دفعاتی قیمت به دو طرف این کانال برخورد می کند و باز می گردد بیشتر باشد) قطعة اهمیت و اعتبار بیشتری پیدا می کند.
شکسته شدن خط روند اصلی بیانگر وقوع تغییر مهمی در روند است اما شکسته شدن خط کانال صعودی دقیقا معنی عکس میدهد و بیانگر شتاب بیشتر در روند موجود است.
بعضی از معامله گران به محض اطمینان یافتن از خط بالایی در روند صعودی اقدام به خرید بیشتری می کنند.
کاربرد دیگر کانال روند این است که عدم تشکیل کانال به وسیله نقطه ها، اخطاری در مورد ضعیف بودن روند است. در شکل ۴-۱۷ ناتوانی قیمت در رسیدن به خط کانال بالایی نقطه ۵) اخطار زودهنگامی درباره بازگشت روند است و احتمال شکسته شدن خط دیگریعنی خط روند اصلی را افزایش می دهد.
عدم توانایی قیمت برای رسیدن به خط کانال بالابی اغلب این اخطار را می دهد که احتمالا خط روند پایینی شکسته خواهد شد. ملاحظه می کنید که ناتوانی نبمت در رسیدن خط کانال بالایی (نقطه د) در ادامه باعث شکسته شدن خط روند اصلی در نقطه شده است.
وقتی که خط بالایی کانال شکسته شود، خیلی از چارتیست ها خط روند اصلی را موازی با خط کانال جدید رسم می کنند. به بیان دیگر خط 4-6 موازی خط 3-5 رسم می شود. چون روند صعودی شتاب دار است بدین معنی است که خط روند بالایی نیز باید به همین گونه باشد.
شکل ۴- ۱۹ هنگامی که قیمت نمی تواند به خط بالایی کانال برسد و خط روند نزولی در بالای روند کاهشی رسم می شود (خط ۵
. ۳ ) خط کانال ابندایی را از نقطه پایینی ۴ موازی با خط روند اصلی میبایست رسم کرد. گاهی اوقات خط پایینی کانال می تواند نشان دهنده خط حمایت اولیه باشد.
اغلب خط حمایت جدید پرشیب تر بهتر از خط روند کم شیب قبلی عمل می کند. به همین نحو در یک روند صعودی چنانچه قیمت نتواند به خط بالایی کانال برسد بدین معنی است که باید یک خط حمایت جدید از پایین حفره (موج) نزولی و موازی با خط مقاومت بالایی که از بالای دو موج قبلی میگذرد رسم کنیم.
خطوط کانال ابزارهای اندازه گیری هستند. هنگامی که قیمت از خطوط کانال عبور می کند معمولا به اندازه عرض کانال حرکت میکند. بنابراین تحلیلگر با اندازه گیری عرض کانال به سادگی می تواند قیمت های هدف را در صورت شکسته شدن هر دو خط (خط کانال و خط روند اصلی) به دست آورد. همواره باید به خاطر داشت که خط روند اصلی بسیار مهم تر و قابل اطمینان تر از خط کانال است. خط کانال کاربرد ثانویه تکنیک خط روند است اما خط روند همیشه به اندازه کافی کاربرد داشته که وجودش را در بین ابزارهای تحلیل تکنیکی توجیه کند.
ترسیم كانال با استفاده از سهنقطه برای پیشبینی روند آتی
با استفاده از سهنقطه میتوانیم نقطه های آتی در یك كانال را تشخیص دهیم، به این صورت كه سهم اگر در یك كانالی قرار داشته باشد كه از یك قسمت روی یکطرف كانال راه میرود، ولی به سمت بالای كانال حركت نمیکند. شما میتوانید بالای كانال را با روش زیر تشخیص دهید. در شكل زیر ما برای تشخیص نقطهی B كه یك نقطه حیاتی برای سهم به شمار میآید. ابتدا كانال را برای ضلع پایین كه در واقع تمامی نقاط آن بر روی خط قرار میگیرد و بهعنوان خط روند حمایتی سهم نیز تلقی میشود رسم كردیم، با توجه به اینكه تنها یك نقطه حداكثری مانند A در سهم وجود دارد، كانال را با استفاده از آن نقطه رسم كردیم، بنابراین كانال خط بالایش را بر روی نقطه A گذاشتهایم.
حال با استفاده از این حالت میتوانیم نقطه B و C كه نقاط حساسی هستند را شناسایی كنیم. اگر به نمودار توجه كنید در نقطه B سهم قادر به عبور از مقاومت نبوده و در نقطه C با حجم معاملات بالا این امر را ممكن ساخته است. با توجه به شكست كانال، انتظار داریم سهم بهاندازهی عرض كانال رشد کند كه این امر نیز در ادامه محقق شده است.
اگر سهم از کانال خارج شود چه اتفاقی رخ میدهد؟
با توجه به ذکر این نکته زمانی که سهم از کانال به سمت بالا خارج شود، حرکت صعودی و هدف قیمتی آن بهاندازه عرض کانال خواهد بود و زمانی که سهم از کانال به سمت پایین خارج شود، هدف قیمتی به سمت پایین و بهاندازه عرض کانال است.
دیدگاهتان را بنویسید