سهامداران عمده و عملکردشان
سهامداران عمده و عملکردشان
سهامداران هر سهم به دو دستهی سهامداران حقیقی و سهامداران حقوقی تقسیم میشوند. از منظر دیگر، میتوان سهامداران هر سهم را به دو دستهی سهامداران عادی و عمده تقسیم نمود که البته اکثر سهامداران عمده، اشخاص حقوقی هستند. اغلب سهامداران حقیقی تنها با هدف کسب سود، سهمی را خرید و فروش میکنند اما در خصوص سهامداران حقوقی و سهامداران عمده، می تواند هدف چیز دیگری باشد.
انگیزه سهامداران از خرید و فروش سهام
اشخاص حقیقی با استفاده از روش های مختلفی مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی، تابلوخوانی و … به دنبال شناسایی سهامی هستند که مستعد رشد قیمتی باشند. در اصل، منطق معاملات اشخاص حقیقی را می توان خرید در قیمت پایین و فروش در قیمت بالا توصیف کرد. اما اشخاص حقوقی و یا سهامداران عمدهی سهم (که می توانند حقیقی یا حقوقی باشند) ممکن است با اهدافی مثل حمایت از سهم (و یا جلوگیری از رشد بی اساس قیمت سهم)، به دست آوردن کرسی مدیریتی در شرکت و … اقدام به معامله نمایند.
با توجه به اهداف متفاوت حقوقی ها، سیگنال خرید سهم در صورتی صادر می شود که با قرار دادن سایر اطلاعات در کنار اطلاعات مربوط به خرید و فروش حقیقی و سهامدار عمده، بتوان به این نتیجه رسید که خرید و فروش حقوقی می تواند آغازگر یک روند صعودی یا نزولی در قیمت سهم باشد. معمولاً در این شرایط تعداد اشخاص حقوقی و درصد خرید یا فروش آنها که در تابلوی سهم نشان داده می شود، به نسبت روزهای قبل عدد قابل توجهی است. در این صورت میتوان گفت که به وجود آمدن یک روند قیمتی، محتمل تر است.
هر چند که بازار خوانی حقوقی ها و متوجه شدن هدفشان از معامله، کار سادهای نخواهد بود. به عنوان مثال ممکن است یک شرکت حقوقی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز برای سایر فعالیت هایش مجبور به فروش سهم شود یا در شرایطی مجبور به خرید سهم شود و معاملات وی ارتباطی به وضعیت پیش روی این سهم نداشته باشد.
مشاهده سهامداران عمده شرکت
برای مشاهده لیست سهامداران عمده هر سهم، کافی است پس از مراجعه به سایت tsetmc و جست و جوی سهم موردنظر، وارد سربرگ سهامداران شد. به عنوان مثال، لیست سهامداران نماد فولاد در تاریخ ۳۱ تیر ۹۹ به شرح زیر است:
در این صفحه، لیست سهامداران عمده، تعداد سهام آن ها، درصد مالکیت آن ها و تغییر تعداد سهامشان نسبت به روز معاملاتی قبل نشان داده میشود. با انتخاب هر سهامدار، نمودار مربوط به تعداد سهام تحت مالکیت وی در طول زمان، تاریخچه تعداد سهام و سایر سهم های سهامدار عمده نمایش داده می شود. در مثال قبل، با انتخاب شرکت توسعه سرمایه رفاه، اطلاعات زیر نمایش داده می شود:
بررسی تغییر سهام سهامداران عمده
برای مشاهده تغییر سهام سهامداران عمده در کل بازار سرمایه، کافی است پس از مراجعه به سایت tsetmc، گزینه نمایش فهرست را انتخاب کرد و سپس به قسمت تغییر سهام سهامداران عمده وارد شد.
در این قسمت، اطلاعات مربوط به تغییر سهام سهامداران عمده طی ۵ روز آخر معاملاتی نمایش داده می شود و به راحتی میتوان فایل اکسل آن را دریافت نمود. نحوه نمایش به این شکل است که ابتدا نام سهامدار عمده و در زیر آن، ورقه بهاداری که این شخص حقوقی تغییر در تعداد سهام خود در این مدت داشته نمایش داده می شود ، نوشته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید